Om mig

Micke : M

Min fotografiska resa

här och där

Fotografen Micke

 

Mitt namn är Michael Meriläinen, men de flesta jag känner kallar mig för Micke.

 

Jag är en glad, social kille som uppskattar humor. Att lära känna nya människor är alltid trevligt och det är inget jag har några problem med. Jag är född i Falköping, men är uppvuxen i Skövde. Numer bor jag i Karlsborg och har familj.

 

Intressen jag har förutom fotografering är att titta på sport som alpint, friidrott, fotboll och ishockey. Andra intressen är att umgås med kompisar, fika, ta långa promenader, bildredigering, webbutveckling och musik.

Jag har nog alltid gillat att fotografera, men det var runt 2005 jag verkligen fick upp mitt intresset för foto. Sommaren 2009 köpte jag mig en digital systemkamera. Innan använde jag mig av olika kompakta digitala kameror.

 

Det jag fotograferar mest är landskap/naturbilder då jag promenerar mycket i skog och mark. Jag fotar även macro, stadsmiljöer, byggnader, kvälls- och nattmotiv och människor. När det gäller att fotografera människor har jag en del kvar att lära mig, men har blivit bättre. Detta gäller även att fotografera kvällsmotiv som jag tycker är skoj men svårt att få bra bilder. Jag fotar för att det är skoj och det är en ständigt lärande process

 

 

 

 

 

"Enkelhet är en styrka som attraherar det kreativa"

"Idéerna är för litteraturen vad ljuset är för fotografen"

 

Paul Bourget